Me oleme leiutajad. Optimistid. Töökad ja kirglikud hinged. Me usume, et iga inimene on võimeline suurteks tegudeks ning et teistega jagatud elu on väärt elu. Me usume ideede jõudu, riskide võtmisesse ja tegevustesse, mis tunduvad võimatud. Me usume, et me oleme see, mida me sööme - ja et kvaliteetne toit tagab kvaliteetse elu. Kodas eksisteerib, et luua elustiili muutvaid maitseelamusi.
Soome, 2003. Tea ja Sulev Nõmmann - kaks hinge sooviga kogeda elus nii palju kui vähegi võimalik. Olnud töötanud teadlaste, diplomaatide, arhitektide ja ettevõtjatena üle maailma, jõudsid nad otsusele luua midagi, mis püsiks generatsioone.
Elades koos Soomes oma nelja lapsega otsustas Sulev võtta osa aasta pikkusest alkohoolsete jookide koolitusest. Pikkamööda hakkas tal tekkima huvi siidri vastu. Kursuse lõputööna otsustas Sulev luua siidri, mis osutus nii populaarseks, et sellest polnud pärast lõpupidustusi enam tilkagi alles. See andis kinnitust, et siit võib tulla midagi ägedat. Turu saartel olevate õunaaedade külastamine ning soov kolida tagasi kodumaale andsid lõpuks julguse oma hullumeelse plaani elluviimiseks.
Aga kust otsast alustada? Sulevi ja Tea jaoks oli ainult üks võimalus - valida see, mis tundus õige, mitte mis tundus lihtne. Tõeliselt eriliste asjade saavutamiseks ei anna lõigata - need vajavad tööd ja vaeva. Sulevi jaoks tähendas see täiesti nullist alustamiset - tuli osta maa ning istutada õunapuud. See oli aga suur risk, sest esimesed õunad tulid alles 5 aasta pärast ja korralik saak alles 7. aastal. Sellest hoolimata said 2006. aastal esimesed 4000 õunapuud istutatud ning Siidrikoda oli sündinud. Seda, mis edasi sai, võib kirjeldada kui pöörast seiklust Ameerika mägedel täis rõõmu ja pisaraid, õnnestumisi ja ebaõnnestumisi. Mitmel korral tundus allaandmine ainus võimalus - täiskohaga töötamine Tallinnas, selle kõrvalt siidritootmise arendamine Lõuna-Eestis ja samal ajal veel 4 lapse kasvatamine ei olnud lihtne. Tea ja Sulev ei andnud aga kunagi alla ning vaikselt läksid asjad paremaks.
Meie esimene siidripartii tuli turule 2015. aastal. Ei võtnud väga kaua kuni need nii kohalikul turul kui ka välismaal tunnustust pälvisid. 2016 võitsid kaks siidrit - Snoob ja Säde - Inglismaal toimuval International Cider Challenge’il hõbemedali ning 2017 võitis Mimikri samal võistlusel kulla. Lõpuks oli ligi kümme aastat higi ja pisaraid ära tasunud.
Pärast edu siidritega tekkis meil ühine küsimus: “Mis edasi?” Kas jääme väikseks siidritootjaks Lõuna-Eestis või julgeme unistada millestki palju enamast?
Nüüd, kus lapsed olid suuremaks kasvanud ja tulvil ambitsioonist, tekkisid ka erinevad ägedad ideed. Pikad ja stressirohked päevad olid õpetanud noortele, kui oluline on töö ja puhkuse tasakaal. Selleks, et jõuda kaugele on vaja osata ka aeg maha võtta, puhata ja kogu teekonda nautida. Sa ei pea valima karjääri ja elu nautimise vahel - sa saad teha mõlemat. Just sellest ideest sündiski KODAS.
KODAS - teekond täisväärtuslikuks eluks.
Tegevjuht
Kui enamus inimesi lihtsalt räägivad oma ideedest, siis Sulev on üks nendest haruldastest inimestest, kes päriselt oma ideed ellu viib. Kogenud rohkem, kui enamus kogeksid kahe eluea jooksul, otsustas Sulev ette võtta hullumeelse plaani luua siidritootmine Lõuna-Eestis. Siin me oleme.
Sulevi parem käsi
Tea ja Sulev on koos nagu sukk ja saabas - poleks üht, poleks ka teist. Tea põhiline tegevus on Sulevi hullumeelsete ideede toomine reaalsusesse ning nende võimalikuks tegemine. Lisaks sellele vastutab ta meie kvaliteedijuhtmise ja paberimajanduse eest ning on ka ametlik Microsoft Excel’i kuninganna.
Turundus ja Bränding
Ühtlasi ka perepoeg. Ta on ettevõttega üles kasvanud ning unistab sellega maailma vallutamisest.
Ekspordijuht
Haruldaselt äge inimene täis üllatusi. Lisaks oma erilisele iseloomule ja süsteemsusele oskab ta kõike, müügist kunstini.
Tootmise assistent
Kaidi ei karda ühtki väljakutset ükskõik kui raske või võõras. Tema positiivsus ja “käed-külge” suhtumine teevad temast kiire õppija ning suurepärase töökaaslase. Lisaks keemia kraadile ja käsitöö jookide armastusele, on Kaidi vabal ajal ka Ultimate Frisbee äss.
R&D
Kuigi enamus ajast veedab ta laboratooriumis erinevaid maitsvaid katseid tehes, pole ta kindlasti mingi stereotüüpiline laborirott. Laborist väljaspool võib teda näha sportimas, erinevatel teadusüritustel või siis ETV’s Marko Reikopile midagi sisse söötmas.
Restorani üritused ja kommunikatsioon
Irisega igav ei hakka. Tema energilise ja karismaatilise iseloomu ning kogemusega muusikatööstuses sünnivad unustamatud üritused. Ta teeb alati kindlaks, et keegi ei jääks mõnusast meeleolust ilma.
Restorani juht
a on kapten, kelle laeval tahaks olla. Maribell annab endast alati vähemalt 110% et kõik jookseks sujuvalt ja ei karda käsi külge lüüa kui selleks peaks olema vajadus. Ta lõbus iseloom ja tugev tööeetika on inspireerivad.
Baari juht
Meie meeskonna päike. Kui ta lõbus ja positiivne iseloom su tuju ei tõsta, siis teeb seda kindlasti üks tema ülimaitsvatest kokteilidest. Temaga halbu päevi pole.
Restorani turundus
Kaisa on täis seiklushimu ja ei pelga isegi kõige hullumeelsemaid ideid. Tema kogenud fotograafi- ja disainisilm teeb kindlaks, et sa näed alati hea välja.
Restorani peakokk
Me ei tea, kuidas ta seda teeb aga iga roog, mille Tormi leiutab, on lihtsalt kulda väärt. Ta on meie oma tulevane Michelini Tähe kokk. Seda kinnitab ka tema chill iseloom, mida ei suudaks vangutada isegi kurikuulus Gordon Ramsay.
Kinnitan sisenedes, et olen oma elukoha riigis piisavalt vana, et tarbida alkoholi.
NB! Hetkel tarnime tooteid ainult järgnevatesse riikidesse: Eesti, Läti ja Leedu. Vabandame võimalike ebamugavuste pärast!
Tundub, et te pole veel midagi valinud.